5 Redenen

Velen vragen zich af wat van duiken zo een boeiende hobby maakt.
Wij geven alvast onze top 5!

Duiken is zoals een safaritocht. Net zoals in de savanne begeef je je in de vrije natuur, ver weg van de bewoonde wereld, en hoop je dat je de big five tegen het lijf zwemt.
In onze wateren denken we aan:  de snoek, de meerval, de Oosterscheldekreeft, de pijlinktvis, de zeepaddenstoel of het zeepaardje.
In warmere oorden: de rifhaai, manta’s, barracuda’s, zeeschildpadden of de immense maar oh zo benaderbare walvishaai.  Om er maar enkele te noemen.

 

Duiken is teruggaan in de tijd. Een scheepswrak dat plotseling opdoemt uit de diepte, zoals een verlaten ruïne in een mistig landschap. Haar laatste reis herbelevend.

 

 

 

Duiken is even weg zijn van onze bedrijvige wereld. Zen zijn met de natuur en zijn adembenemende schoonheid. Zweven op de stroming met het Darth Vader-achtige geluid van je ademhaling op de achtergrond.

 

 

 

Duiken is sporten en wetenschap voor de prijs van 1. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Eigen grenzen verleggen binnen de grenzen van de natuur.

 

 

 

 

 

Duiken is een teamsport. Voor wie wil ook individueel. Duiken is samen uit samen thuis. Nakaarten bij pot en pint over alweer niet te evenaren ervaringen.