1ste ster

Laten we beginnen bij het begin met de 1* duiker.

Op een drietal maanden tijd leer je om op een adequate manier je duikleider te vergezellen in open water en zijn instructies op een adequate manier op te volgen. De duikleider is letterlijk je gids die zal trachten om je zoveel mogelijk van al het moois onder water te laten genieten.

Na de duik zal hij de duik met je overlopen en daar waar nodig advies geven hoe je techniek te verbeteren. Techniek oefen je eerst in het zwembad. Samen met een reeks theorielessen, studieboeken en presentaties. Aan de hand van een proevenkaart wordt je evolutie in het zwembad geëvalueerd. Word je na beëindiging van de theorielessen (je hoeft geen examen theorie af te leggen) op al je proeven OK geacht,ben je klaar voor het echte werk. Theoretisch mag je bij je eerste duik al meteen afdalen naar 15 m diepte. Dit kan meteen al in open water, maar ook in een 10 m diep zwembad in Beringen (Todi).

Na 5 geslaagde duiken (en best niet allemaal in Todi) krijg je je welverdiende eerste ster!!! Nadien mag je meteen 5m extra diep duiken naar 20m.

Je hoeft ook niet meteen een volledige duikuitrusting aan te schaffen. Materiaal kan je deels huren van de club, de rest bij een duikwinkel (Antwerpen, Schoten,Mechelen, Heist op den Berg).